Elvesztette a Dorog elleni rangadót az Esztergom

Óriási meglepetésre 31:24-re kikapott a Dorogi ESE csapatától az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata. A vereségnek köszönhetően az NB II Észak-csoportját vezető Szentendre előnye négy pont az Esztergommal szemben.

December 4-én igazi rangadót rendeztek Dorogon, hiszen a városban két olyan alakulat csapott össze egymással, melynek jelenleg ugyanaz az otthona. Az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok, valamint az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tornatermének felújítása miatt az esztergomi csapat ugyanis Dorogon játssza hazai mérkőzéseit. Nem mellesleg a két város közelsége miatt is fokozott érdeklődés övezte a párharcot.

„A Szentendre elleni vereség megtörte a csapatot. Régen nem szenvedtünk már vereséget. Beszélgettünk a lányokkal, a hibákról és azok kijavításán dolgoztunk. Megbeszéltük, hogy felszívjuk magunkat. Nem sikerült. Jól jön most a csapatnak a hosszabb pihenő” – értékelte röviden a Dorog elleni mérkőzést Mezőségi Irén, a csapat edzője.

Mint ismert, november 27-én, a 10. fordulóban hazai pályán kapott ki az Esztergom a Szentendrétől, ezzel véget ért a hosszú ideje tartó veretlenségi sorozat. Aztán jött az újabb fontos mérkőzés: a Dorog elleni találkozó Valovics Nóra góljával indult (0:1).

9 perc elteltével már 2:5-re vezetett az Esztergom, majd két kihagyott helyzet és eladott labda után a „hazaiak” kiegyenlítettek (5:5). A 15. percben 5:8 volt az eredmény, a 18. percben pedig ismét döntetlenre álltak a felek (8:8).

A felek egészen a 25. percig fej-fej mellett haladtak, majd az esztergomi csapat újra több hibát vétett. A kihagyott helyzetek mellett két kiállítás is nehezítette a dolgukat, így a Dorog átvezette a vezetést, és 17:13-nál vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után ismét Valovics Nóra kezdte el a gólgyártást, de a 35. percben már 20:15-re ment a Dorog. Ekkor újabb kiállítás következett, a 37. percben Ábrahám Szilvia kapott kétpercet. A 44. percben újra emberhátrányba került az Esztergom, Valovics Nórát és Barczi Annamáriát szinte pár másodperc különbséggel küldték ki, így bő másfél percig négy mezőnyjátékossal küzdöttek a vendégek.

Ennek ellenére a 48. percben már csak kétgólos hátrányba voltak (23:21), de a bíró két percre kiküldte Tóth Borbálát. Ez volt az a pont, amikor szétesett a vendégcsapat és zsinórban három gólt kaptak. Bár a hajrában még lőttek gólokat, már nem sikerült felzárkózniuk és vereséget szenvedtek.

Végeredmény: Dorogi ESE 31:24 (17:13) Esztergomi Vitézek RAFC

Gólszerzők: Valovics Nóra 8, Csiki Renáta és Ábrahám Szilvia 4-4, Lovász Brigitta és Takács Angéla 3-3, Tóth Borbála pedig 2 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Két évig voltunk toppon. Most mélyen vagyunk. De újra felállunk, mert jó és egységes csapat vagyunk!

(Borítókép: korábbi fotó)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!