Mestereket avattak a kamaránál

A napokban szűk körű mesteravatót tartottak a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) tatabányai székházában. Az eseményen kis csoportokban vehették az eredményes mestervizsgát igazoló oklevelet az érintettek – közölte a szervezet.

Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke lapunknak elmondta, idén összesen 56 jelölt szerepelt eredményesen a mestervizsgákon, 24-en államilag támogatott szakmákban, 32-en pedig sajáterős anyagi és szellemi ráfordítással.

A járvány ellenére megjelent, kis számú résztvevő között volt gázkészülék szerelő, villany- és autószerelő, autoelektronikai műszerész, kozmetikus, kézápoló és körömkozmetikus, fodrász és kőműves. A legutóbbi szakmacsoportban egy hölgy is vizsgázott, aki a családi vállalkozásban lát el művezetői feladatokat.

Dr. Szerencsés László valamennyi megjelentnek megköszönte, hogy vállalkoztak a képzésre és arra kérte őket, hogy ne csak maguknak tartsák meg a megszerezett tudást, mesterségük fogásait, hanem adják tovább minél több fiatalnak, hogy aztán majd ők is továbbadhassák a következő generációnak.

(Forrás és képek: KEMKIK)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!