Nyílászárókat cserélnek, tornateremmel is bővül a nagymarosi iskola

Újabb, 50 millió forintos kormányzati támogatásból fejlesztik a nagymarosi iskolát. A jó hírt Heinczinger Balázs, a település polgármestere december 23-án, csütörtökön jelentette be a közösségi oldalán – írja a 0627.hu.

A tájékoztatás szerint a beruházás egyik legfontosabb része, hogy kicserélik az elavult nyílászárókat, ezáltal jobb lesz az épület hőszigetelése és csökkenhetnek a fenntartási költségek. Emellett az iskola új tornateremmel is bővül, amelyre 783 millió forint támogatást biztosít a kormányzat.

„A befektetett munka és utánjárás ismét eredményt hozott! Tankerületünk ismét egyedi kormánytámogatást kapott, most a nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola energetikai korszerűsítésére” – jelentette be a polgármester.

„783 millió forint támogatást biztosít a kormányzat az új nagymarosi tornaterem építésére” – ezt már Rétvári Bence, a Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője közölte még áprilisban. A fejlesztésnek köszönhetően az új teremben sport- és közösségi rendezvényeket is tarthatnak majd.

„Nagymaroson régóta megoldatlan, hogy a Kittenberger Kálmán Általános Iskola diákjainak – főleg rossz időben – a mai kor elvárásainak is megfelelő körülmények között tartsák meg a tornaórákat. A kormány ezért döntött arról, hogy új tornatermet épít a nagymarosi diákoknak, és ehhez 783 millió forint kormányzati forrást biztosít.” – jelentette be Rétvári Bence.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról is beszámolt, hogy az egyedi adottságú terepviszonyok és a különösen értékes iskolaépület miatt egyedi tervezés szükséges a tornacsarnok megvalósításához.

„Hamarosan egy modern, ízléses, környezetbe illő épülettel bővül az iskola a diákok és szülők örömére, mely a diákokon kívül a nagymarosiak sport és közösségi rendezvényeinek is új helyszínt biztosíthat! Gratulálunk a településnek!” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

(Forrás és kép: 0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!