Rétvári Bence és a Váci Egyházmegyei Karitász karácsonyfákat juttattak el a rászorulókhoz

Mintegy háromszáz karácsonyfát ajánlott fel a rászorulók számára a Váci Katolikus Karitász és Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője. A másfél méteres lucfenyőket ingyenesen vehették át a rászorulók Vácon – írja a 0627.hu.

Mintegy háromszáz család számára teheti szebbé a karácsonyt a Katolikus Karitász Váci Egyházmegyei központja és Rétvári Bence országgyűlési képviselő felajánlása, melynek keretében másfél méteres lucfenyőket vehettek át ingyenesen a rászorulók Vácon.

„Karácsony ideje van, ilyenkor mindenki igyekszik azokon segíteni, akiknek kicsit valamelyest nehezebb a karácsonya. Nagyon örülök, hogy itt a katolikus karitásszal közösen sikerül ezt a mai akciót elindítanunk, végrehajtanunk. A karitász ennek keretében 250-300 fenyőt fog tudni eljuttatni a családokhoz, akiknek ez is fontos anyagi segítség” – mondta el a központnál Rétvári Bence, aki hozzátette: abban bíznak, hogy a faadományozással hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a karitásszal együttműködve ezeket a fákat eljuttathatják és sok más karitatív akcióval segíthetik az érintetteket.

Kovács Gábor, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója megjegyezte: most teljesítik az utolsó köröket, amelyek alkalmával a rászorulókat ellátják tartós élelmiszerekkel, játékokkal, angyalbatyukkal, és mellé tudnak tenni fákat is, így köszönik a felajánlásokat.

(Forrás: 0627.hu)

(Kép: Rétvári Bence közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!