Rétvári Bence nyerte meg az őszi parlamenti felszólalási versenyt

Ahogy tavasszal, úgy az idei őszi ülésszakban is Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője, az EMMI parlamenti államtitkára volt a legaktívabb politikus a parlamentben. A KDNP-s képviselő összesen nyolcannyolc alkalommal kért szót – írja a Mandiner.

A portál az Országgyűlés honlapján lévő adatok alapján lajstromba vette, hogy a parlamentben helyet foglalók közül ki mennyire volt aktív az őszi időszakban. A versenyt Rétvári Bence nyerte, ami számunkra egyáltalán nem meglepő, hiszen a Dunakanyar képviselőjeként is tapasztaltuk, hogy mennyire komolyan veszi munkáját.

Ő az a politikus, aki igyekszik eleget tenni a kéréseknek, aktív résztvevője a választókerületi rendezvényeknek és szívesen csatlakozik olyan akciókhoz is, melyekkel a rászorulókon, nehéz helyzetben lévőkön kívánnak segíteni. Erre jó példa a Váci Egyházmegyei Karitásszal közösen megvalósított karácsonyfa adományozás is.

A Mandiner megjegyezte: Rétvári Bence összesen nyolcvannyolc alkalommal szólalt fel az ülések alkalmával és több mint négy és fél óráig beszélt. Ez azért is nagy szó, mert összesen negyvenöten – például Tóth Csaba (MSZP) és Molnár Gyula (MSZP) – egyetlen alkalommal sem hallatták a hangjukat az őszi ülésszakon.

Érdekesség, hogy Orbán Viktor miniszterelnök harminchat felszólalásával a kilencedik a listán. Ha az egész ciklust nézzük, akkor is Rétvári Bence vezet összesen 993 darab felszólalással, időtartam szerint pedig már 54 óra felett jár. Egy szó, mint száz, ilyen agilis, kitartó politikusra lenne szüksége minden választókerületnek, így azt mondhatjuk, szerencsés helyzetben vagyunk.

(Forrás: mandiner.hu)

(Kép: MTI/Kovács Attila)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!