Több mint háromszázan teljesítették az Annavölgyi Téli Túrát

December 29-én, szerdán ismét megrendezték a hagyományos Annavölgyi Téli Túrát, melyen összesen 362 regisztrált kiránduló vett részt. A túrázóknak helyenként nagy sárral, egy-két helyen pedig a fagyott, csúszós talajjal kellett megküzdeniük.

A családias hangulatáról ismert év végi rendezvény nemcsak a helyieket és a környékbeli településekről érkezőket szólítja meg, hiszen Nemes Szilárd István és Nemes Kutas Szilvia személyében kaposvári kalandorok, míg Sercan Sarikayali személyében isztambuli túrázó is bejárta az útvonalat.

Az érdeklődők ezúttal is két helyszínről, Annavölgyről is Tokodról vághattak neki a túrának, a két csapat a Miklósbereki emlékműnél találkozott. A térségi bányászat kezdetének emléket állító kőnél Bánhidi József annavölgyi, Bánhidi László tokodi, Kolonics Péterné csolnoki polgármesterek, illetve Dankó Kristóf dorogi alpolgármester egy közös fotóra is összeállt.

A résztvevők onnan a csolnoki Bányász Művelődési Házhoz vonultak, ahol zsíroskenyérrel, forró teával és forralt borral várták a kirándulókat. Az épület udvarán Bánhidi József ismertette a túrázók pontos létszámát, köszöntötte a segítőket, a támogatókat, a legfiatalabb, a legidősebb és a legmesszibbről érkezett kalandorokat is.

Onnan a csapat Dorog felé vette az irányt és itt jött az újítás, ugyanis idén nem a Penny marketnél, hanem a KÖZÖD Egyesület jóvoltából a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumnál ért véget a túra.

Az intézmény udvarán a Molnár Sörözővel karöltve forró teát, forralt bort és zsíros kenyeret szolgáltak fel, emellett lehetőséget biztosítottak arra is, hogy a megfáradt természetjárók ingyenesen megtekintsék a Miniverzumot.

(Fotók: Hídlap/KÖZÖD Egyesület Facebook)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!