Fürdőzéssel indították az új esztendőt Esztergomban – VIDEÓVAL

Január elsején ismét összegyűltek a régi esztergomi kompkikötőnél az Esztergomi Jegesmedve Baráti Egylet tagjai fürdőnadrágot húztak és belegázoltak a négy fokos vízbe. A partról kisebb tömeg fotózta és videózta a bátor fürdőzőket.

Egyre népszerűbb az újévi csobbanás az országban, sőt térségünkben is több helyszínen – Karvánál, Párkánynál, Nagymarosnál, Szentendrénél is – nagy hagyománya van az évindító eseménynek. Az esztergomi csapat idén is folytatta a jó szokását, sőt egy meglepetéssel is készült az érdeklődőknek.

A fürdőzés előtt a távolban feltűnt a Mikulás, aki egy SUP-deszkán érkezett meg a partszakaszra. A gyermekeket csokoládéval, míg a csobbanókat szeszes itallal kínálta meg. Ezután következett a mártózás. Egyesek több percig vízben maradtak, mások néhány másodperc után kijöttek, de volt olyan is, aki kis ideig az árral szemben úszott.

https://www.youtube.com/watch?v=zm0iBVu1o9o

A helyszínen elmondták, hogy a víz ezúttal négy fokos volt, szemben a tavalyi két fokkal. Vivel a folyó éppen áradó fázisban van, így a partszakasz is keskenyebb volt, sőt a Duna is jóval zavarosabb, hordalékosabb volt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!