Tujákat vágnak ki, településképi szempontból megújul a tokodaltárói Tárna utca

Elkezdték a Tárna utca településképi szempontól történtő megújítását, melynek első lépéseként kivágták az ott található tujákat – közölte Petrik József polgármester a tokodaltárói önkormányzat Facebook oldalán.

Tájékoztatása szerint a településkép rendezése kapcsán a terveik között szerepel az élelmiszerbolttal szembeni járda felújítása, illetve térköves parkolók kialakítása is. A képviselők és civil szervezetek is ötleteket, javaslatokat fogalmaztak meg a József Attila utcától a körforgalomig tartó útszakasz fejlesztésére, parkosítására, a közbiztonság javítására.

„A 2022. évi költségvetés tárgyalásakor a felújítási feladatok egy részére már forrást – saját bevétel, pályázati támogatás – szeretnénk biztosítani. (2020. évben is pályáztunk a Tárna utca felújítására, de forráshiány miatt nem nyertünk támogatást.)” – ismertette a polgármester.

Petrik József arról számolt be, hogy a biztonságos közlekedés javítása érdekében a héten elkezdték az utcában található tuják kivágását. A sűrű növények miatt a lámpatestek nem világították meg a járdát, ezért a gyalogosok a közutat használták.

„A tuják kivágásával egy nyitottabb, világosabb, jobban használható járdaszakaszt tudunk biztosítani a gyalogosoknak. A tujákat természetesen más fafajtákkal pótolni fogjuk.” – tette hozzá.

(Forrás: Tokodaltárói önkormányzat)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!