Illegális hulladéklerakókra, természetkárosítókra csaptak le a rendőrök Esztergomban

Az esztergomi rendőrök a közelmúltban társszervek munkatársaival tartottak ellenőrzést az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság. Az egyenruhások több helyszínre is kivonultak.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkatársainak részvételével szervezett összehangolt akciót a rendőrség az Esztergomi Rendőrkapitányság területén 2022. január elején. A cél az illegális hulladéklerakással, a gépjárműbontással és természet-, illetve környezetkárosításokkal kapcsolatos tevékenységgel szembeni fellépés volt.

Az egynapos akció keretében a rendőrök egy esetben indítottak büntetőeljárást egyedi azonosítójellel történő visszaélés miatt, egy esetben a Hulladékgazdálkodási Osztály engedély nélküli bontási tevékenység miatt, valamint három helyszínen illegális hulladékfelhalmozás miatt indítottak eljárást. Ezen cselekményekkel összefüggésben egy személyt elfogtak, kettőt pedig előállítottak.

A természet-és környezetkárosítás elleni fellépés a rendőrség és az együttműködő szervezetek közös érdeke, és amint azt az egynapos akció tapasztalata is mutatta, ezen jogsértésekkel szemben közösen még hatékonyabban tudnak fellépni.

Nem ez volt az első, hasonló akció a térségben. A rendőrség évek óta kiemelt figyelmet fordít a természet-és környezetkárosítással összefüggő jogsértések felszámolására. Ennek érdekében több munkaértekezletet is szervezett már az Esztergomi Rendőrkapitányság, melyek során egyeztették az ezzel kapcsolatos feladatokat, és megszervezték a közös ellenőrzések ütemtervét. A tavalyi évben is sor került egy közös akcióra.

A május 11-én megrendezett ellenőrzés végén a rendőrök hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indítottak eljárást. Egy családi ház udvarán tártak fel jogsértő tevékenységet az egyenruhások. A területen nagy mennyiségű gumiabroncsot, tönkrement háztartási gépeket és egyéb hulladékokat találtak.

(Forrás és kép: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!