Újévi koncertet rendeztek Kismaroson

Hagyományteremtő céllal szervezték meg első alkalommal a Dunakanyari újévi hangversenyt Kismaroson – írja a 0627.hu. A koncerten fellépett a Dunakanyar Szimfonikus Zenekar, rajtuk kívül az Operettszínház és a Magyar Állami Operaház művészei is bemutatkozhattak.

A portál beszámolója szerint a rendezvényt Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője és Sándor Bence, a Dunakanyar Művészeti Egyesület vezetője indította útjára. Azt remélték, hogy az új hagyomány megteremtésével közelebb hozzák a klasszikus zenét a közönséghez, és egy új, színvonalas közösségi programlehetőséget kínálnak a Dunakanyarban.

Rétvári Bence köszöntőjében arról beszélt, hogy igazán nehéz év áll mögöttünk, és a járvány miatt az előttünk álló időszak sem lesz könnyű. Kitért az omikron variánsra is, ami a korábbi változatokhoz képest gyorsabban terjed, megannyi nehézséget jelentve az országoknak.

A politikus hangsúlyozta: büszkék lehetünk azokra, akik a védekezésben ebben a pillanatban is dolgoznak a szoros környezetünkben, meg az országban egyaránt. Méltatta a magyar orvosokat, ápolókat, a védekezés terén nyújtott teljesítményükért és ismertette, hogy kevesebb volt a többlethalálozás Magyarországon, mint több Nyugat-, illetve Kelet-Európában található országhoz képest.

„Jobban, és eredményesebben dolgoztak, és ezért többen őrizték meg az egészségüket, és ha a tavalyi esztendőt megnézzük, és összehasonlítjuk a tizenkilences esztendővel, akkor azt látom, hogy a V4-ek közül a legalacsonyabb többlethalálozás Magyarországon volt, nálunk volt a legeredményesebb a védekezés, illetőleg a közép-európai országok közül csak Horvátországban és Szlovéniában voltak nálunk is kedvezőbb adatok. Örülünk és gratulálunk nekik, de az összes többi közép-európai ország viszont Magyarország mögött van e listán” – ismertette Rétvári Bence.

Az országgyűlési képviselő jó hírekkel is szolgált. Elhangzott, 2022. január elsejétől a 25 év alattiaknak mentesülnek az SZJA fizetése alól, 200 ezer forintra emelkedett a minimálbér, béremelések lesznek a pedagógusoknál, óvónőknél, bölcsődei dolgozóknál, ápolóknál, orvosoknál, rendőröknél, a kulturális szférában dolgozóknál egyszerre, egy időpontban. Ráadásul ebben az évben minden nyugdíjas megkapja a tizenharmadik havi nyugdíjat, és mindemellett csökkennek a szociális hozzájárulások, ami a kisvállalkozásoknak nagy segítség. Ezek összességében nagyon fontos eredmények.

Az országgyűlési képviselő a helyi eredményeket kiemelve elmondta, hogy a térségben számos, a kormány által finanszírozott beruházás valósult meg a közelmúltban, amelyre méltán büszkék lehetünk. A legfontosabb fejlesztésekre kapott támogatások össze eléri az ötvenmilliárd forintot.

Neubauer Rudolf, Kismaros polgármestere örömét fejezte ki, hogy Kismaros adhatott otthont elsőként az újévi hangversenynek. A településvezető büszkeségével szólt arról is, hogy a sport- és kulturális programok szervezésekor mindig telt ház van, aminek ékes bizonysága az újévi hangverseny is.

(Forrás: 0627.hu)

(Fotók: Vetési Imre)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!