Megkéselte esztergomi szállásadóját a 85 éves férfi

Három hónappal tovább marad előzetes letartóztatásban az a 85 éves férfi, aki többször megszúrta, megvágta szívességi szállásadóját Esztergomban. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezésért folyamodott.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a sértett tulajdonában lévő esztergomi pinceépület alsó szintjén lakott. 2021. július 15-én reggel a sértett a pinceépületnél megjelent, és intézkedni kezdett az épület rendbetételének előkészítése érdekében. Ez érintette a sértett további lakhatását, illetve annak feltételeit, emiatt konfliktus, szóváltás alakult ki közöttük.

A gyanúsított 17 óra körül felment a sértett által kizárólagosan használt felső szinten lévő lakrészbe és számon kérte a sértetten, hogy meg akarja változtatni a lakhatás feltételit, majd egy 19 cm-es pengehosszúságú késsel hatszor megszúrta, megvágta sértett testét. Az idős férfi védekezésül egy széket dobott a gyanúsítotthoz, majd az emeletről leérkezve, az épület előtt összeesett. A sértetthez a szomszéd hívott mentőt, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. január 12-én tartott ülésen, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben 3 hónappal meghosszabbította annak a 85 éves férfinek a letartóztatását, aki késsel szúrta meg a főbérlőjét Esztergomban. A gyanúsítottat még 2021. július 16-án tartóztatták le.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!