Rétvári Bence megtekintette a váci székesegyház felújítási munkálatait

Folyamatosan halad a váci székesegyház felújítása. Vác egyik legismertebb épületének felújítását a kormány 4 milliárdos támogatásából tudja megvalósítani a püspökség – közölte a napokban közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

„Vannak bizonyos helyszínek, ahol az ember életében egyetlen egyszer jár. Most is ilyen helyen vagyunk. Itt vagyunk a váci székesegyházban, 42 méter magasan a kupola középmagasságában” – hangzik el Rétvári Bence közösségi oldalára feltöltött videóban, melyből megtudhatjuk, hol tartanak a kivitelezési munkálatok.

A politikus elmondta, hogy ilyen magasan dolgoznak a restaurátorok, akik több száz év után újítják fel a székesegyházat. A Vác és a térség életében is jelentősnek számító projektet a kormány 4 milliárd forinttal támogatja, így a város egyik nevezetessége a kor igényeinek megfelelő arculatú és nevéhez méltó állapotú lesz.

„Ha egyházi szempontból, turisztikai szempontból, műemlék szempontból nézem, egyaránt az egyik legfontosabb épület itt Vácon. Ezért is volt fontos, hogy a kormányzat támogatást nyújtson ennek az épületnek a felújításához.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kijelentette: hamarosan fennállásának ezeréves évfordulóját ünnepli a váci püspökség, a Váci Egyházmegye, a székesegyház pedig az egész püspökség legfontosabb épülete. Éppen emiatt pontos, hogy erre az alkalomra megvalósul a belső felújítás.

„Az egész templom fel van állványozva, több restaurátor csapat dolgozik párhuzamosan. A híveknek és turistáknak is fontos munka a téli hidegben se áll meg” – írta a politikus a közösségi oldalán, egyben megköszönte a szakemberek munkáját, hiszen az épület hamarosan szebb lehet, mint újkorában.

(Forrás és képek: Rétvári Bence közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!