Kerti díszeket, gumilabdát, kardvirágot is lopott egy nő Esztergom-Kertvárosban

Súlyosíthatják a fogházbüntetését annak a nőnek, aki több alkalommal lopott Esztergom-Kertvárosban. A nő többek között kerékpárt, kerti díszeket, gumilabdát, seprűt, fésűt, konyharuhát és kardvirágot lopott.

A vádirat szerint az elkövető 2021. július 11-én az esztergom-kertvárosi vasútállomás kerékpártárolójában az oszlophoz leláncolt kerékpárról leszerelte a sebességmérőt, a kormánytáskát, valamint az akkumulátoros ledes lámpát, az elkövetési érték összesen 28.600 Ft. Ezt a cselekményét biztonsági kamera rögzítette.

A nő további hat, esztergom-kertvárosi sértett sérelmére követett el lopásokat. Az elkövető 2021. júliusban a kerítésen át kétszer mászott be ugyanazon ingatlanra és onnan kerti díszeket lopott összesen 10.800 forint értékben. Ugyancsak júliusban egy ingatlan elől egy 8.000 Ft értékű kerékpárt lopott el. Ezt megelőzően az elkövető 2019-ben egy ingatlan előkertjéből csacsi kerti díszt, ugyaninnen 2021. júniusban díszgombát lopott. A nő 2019. nyáron egy ingatlan elé kihelyezett szemetestárolót vitt el, 2021. június végén a nyitott kapun át bement egy udvarra és onnan gumilabdát lopott.

A nyomozó hatóság a nőt a lopások miatt 2021. július 8-án gyanúsítottként hallgatta ki, azonban ez nem tartotta vissza az újabb lopásoktól, mert 2021. július 13-án egy következő ingatlan udvaráról konyharuhát, ruhaneműt, seprűt, kést, fésűt lopott összesen 7.800 Ft értékben, 2021. július 19-én éjszaka egy udvarról kardvirágot lopott.

A nőt a bíróság a 2021. július 7-én jogerős határozatával – korábban elkövetett bűncselekményei okán – lopás vétsége miatt 8 hó fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hó próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a nőt 8 hó fogházbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 8.180 Ft vagyonelkobzásra ítélte, továbbá a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását elrendelte, valamint kötelezte a polgári jogi igényt előterjesztő sértett kárának megtérítésére.

Az ügyészség a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosításáért jelentett be fellebbezést. Az elsőfokú ítélettel szemben a védő is fellebbezést jelentett be.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!