Nyolc méteres féminstalláció jelzi majd az egykori verőcei római őrtorony helyét

220 millió forintos kormányzati támogatásból indul el a római Limes magyarországi szakaszának egy részét képező verőcei kikötőerőd felújítása – közölte a 0627.hu. A helyszínen egy kétszintes látogatóközpont épül, továbbá egy római tematikus játszóteret és tanösvényt is kialakítanak.

Grauszmann György, Verőce polgármestere a portálnak arról beszélt, hogy jól halad a fejlesztés: a Duna menti sétány már elkészült a látogatóközpont pedig építés alatt van. Hozzátette, hogy turisztikai szempontból fontos ez a beruházás Verőcének, hiszen egy nagyszerű szabadidőközpont várja majd a látogatókat. A Duna-parton egy 8 méter magas, 36 négyzetméteres féminstalláció készül, amely jelzi majd, hogy hol állt korábban az őrtorony.

A 0627.hu beszámolt róla, hogy a település turisztikai fejlesztésekben bővelkedik az elmúlt években, a Duna-parton lévő strandot 130 millió forintos kormányzati támogatásból újították fel tavaly nyáron. A polgármester elmondta, hogy ezzel a beruházással számos olyan hiányt tudtak bepótolni, ami most már az elmúlt 30-40 évben szükségessé vált. Többek között alap-infrastrukturális fejlesztéseket, amelyeket a strandhasználat mellett bárki, ingyenesen igénybe tud venni.

Hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb beruházás Verőcén az egészségház felújítása volt az elmúlt időszakban. A szintén pályázati forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az épületben már külön tudják választani az egészséges és a beteg rendelést.

„Az ellátás így már két szinten történik, alul, egymástól külön folyosón a gyermekorvos és a körzeti orvos, a felső szinten pedig a fogorvos, a védőnő és a magán praxisok kaptak helyet. Kiemelten fontos volt az az önkormányzat számára, főleg ebben a vírusos időszakban, hogy a beteg és az egészséges személyeknek ne kelljen egy légtérben várakozniuk” – fogalmazott a polgármester.

Verőcére az elmúlt néhány évben több mint 1,2 milliárd forint kormányzati támogatás érkezett. Ennek köszönhetően több út és járda megújult, fejleszthette a település a csapadékvíz elvezető rendszert, megújulhatott több intézmény, a Hét Vezér harangláb, a temető. A pincefal és partfal megerősítésére 90 millió forintot kapott a település, a bölcsődei ellátást pedig 223 millió forint állami támogatásból fejleszthetik.

(Forrás és kép: 0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!