Ellenőrzik Esztergomban a lakossági szennyvíz elszállítását

Az idei évben is megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése Esztergom területén – közölte az önkormányzat a település hivatalos oldalán. Tájékoztatásuk szerint a vizsgálatot végző személyek igazolvánnyal rendelkeznek, így könnyen fel lehet ismerni őket.

A városvezetés arra hívja fel az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy kötelesek gondoskodni a zárt tárolóban tárolt lakossági szennyvizek szippantó gépjármű segítségével történő elszállításról, valamint meg kell őrizniük az elszállítást bizonyító, tárgyévre és az előző évre vonatkozó dokumentumokat.

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének az Esztergom Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (XI.26.) önkormányzati rendeletének 22. §-a szerint Esztergom teljes közigazgatási területén tilos a háztartási szennyvizek szikkasztása. A rendelet alapján az ingatlanok területén keletkező szennyvíz csak teljesen zárt tárolóban, vagy CE megfelelősségi jelöléssel rendelkező szennyvízkezelő berendezés alkalmazása révén helyezhető el.

Hernádi Ádám polgármesternek a háztartási szennyvíz elszállításáról szóló 20/2020. (V.22.) rendelete alapján a közüzemi csatornahálózatba vagy – a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendeletben meghatározott módon engedélyezett egyedi szennyvízkezelés után – befogadóba nem vezetett háztartási szennyvíz begyűjtését a Schwéger Szolgáltató Bt., mint közszolgáltató látja el Esztergom város közigazgatási területén.

A háztartási szennyvíz elszállításának igényét hétköznap 07:00-15:00 óra között a + 36 30/ 634-6466 és a + 36 30/ 986-8248 telefonszámokon lehet bejelenteni. Az ingatlan tulajdonosa köteles az önkormányzat által szervezett kötelező közszolgáltatást igénybe venni, és az ingatlanán keletkező háztartási szennyvíz közszolgáltatónak történő átadásáról a rendeletben meghatározott módon gondoskodni.

Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ellenőrzést végző munkatársai a képen látható mintának megfelelően kiállított – a közszolgálati igazolványok igénybevételének és használatának szabályzatáról szóló 1/2021. (I. 25.) számú Jegyzői Utasítás szerinti – igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet az ellenőrzés kezdetén a tulajdonosnak felmutatnak.

(Forrás és kép: esztergom.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!