Erős Gábor lesz a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Esztergom térségében

Január 26-án, szerdán sajtótájékoztatót tartott Erős Gábor alpolgármester az esztergomi Fidesz irodában, ahol a politikus bejelentette: a Fidesz Országos Választmányának döntése értelmében őt indítják a kormánypártok a Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületében az áprilisi országgyűlési választáson.

A bejelentéskor Erős Gábor arról beszélt, hogy megtiszteltetésnek tekinti a jelölést és a legjobb tudása szerint kívánja ellátni a feladatokat. Felidézte, hogy Esztergomban született és nemcsak a város, hanem a választókerület és a többi település is igen közel áll hozzá.

„Három gyermekem van. Iskoláimat Esztergomban végeztem, majd az iskolák után a sport tette ki életem nagy részét, hiszen játékvezető lettem, majd ott végigjárva a létrákat a FIFA keretig jutottam, ami által elmondhatom, hogy amit el lehet érni, azt elértem, hiszen a világot bejárva olimpiai döntőn, BL döntőn, világbajnoki elődöntőn is ott voltam” – ismertette röviden életútját.

Erős Gábor azt is elárulta, hogy 2014-ben lett először a Fidesz színeiben esztergomi önkormányzati képviselő, 2019-ben újraválasztották. 2016-ban lett frakcióvezető, Hernádi Ádám polgármester felkérésének eleget téve a mostani ciklusban alpolgármesterként is dolgozik.

„Szeretném azt a munkát, amit eddig bizonyítottam az önkormányzati képviselőként végeztem, a választókerületben is folytatni” – mondta, majd hozzátette: tudja, hogy ez egyedül nem megy, csak a települések polgármestereivel együttműködve tudják továbbvinni az elmúlt egy évtized sikereit.

Erős Gábor arról is beszélt, hogy nagy figyelmet szeretne fordítani a Magyar Falu Program pályázataira, emellett fontosnak tartja, hogy lerakják az M100-as gyorsforgalmi autóút alapkövét és megépüljön az esztergomi gát.

„Azt akarom, hogy a környező települések érezzék azt, hogy egy a csapat, egy a szászló és nem hátrafelé megyünk, hanem előre. Valamint abban bízom, hogy az elmúlt 12 évet újabb sikeres évekkel tudjuk tovább vinni” – jelentette ki a képviselőjelölt.

Erős Gábor életrajza:

Erős Gábor 1971-ben született Esztergomban. Házas, felesége gyógymasszőr, három felnőtt gyermekük van. Társalgási szinten beszél angolul. Hobbija a kertészkedés, borászkodás, a labdarúgás, és minden, ami sport. Két kutyája van, és egy 60 éves P50-es Trabant büszke tulajdonosa. 1991-ben az esztergomi Bottyán János Technikumban végzett. 1994-től vállalkozó, vendéglátó üzletvezető végzettséget szerzett. 2003-ban FIFA labdarúgó játékvezető asszisztens, 2006-ban felsőfokú játékvezetői vizsgát tett. 2021 óta fitness szakedző. 2014 óta a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Esztergomban. 2016 óta frakcióvezető. 2019-ben Esztergom város főállású alpolgármestere lett.  1994-ben a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség játékvezetője lett, 2000-től pedig az MLSZ játékvezető asszisztense. 2003 és 2016 között nemzetközi FIFA keret tag volt. Számos rangos sporteseményen vett részt (2006 U21 Európa Bajnokság-Portugália, 2007 U20-as világbajnokság Kanada, 2008 Olimpia Peking, 2009 U17-es világbajnokság Nigéria, 2010 felnőtt világbajnokság Dél Afrika, 2011 Bajnokok Ligája Döntő Manchester, 2012 Európa Bajnokság Lengyelország-Ukrajna, 2013 U20-as világbajnokság Törökország). 2011-től a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség Elnökségének a tagja. 2016-tól a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottság és a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Játékvezetői Sportalapítvány elnöke

Erős Gábor kitüntetései: Komárom-Esztergom Megye Sportjáért 2017, Hivatalos Labdarúgók Szervezete Puskás Ferenc díj, Az év legjobb asszisztense 2009-2015.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!