Vereséggel távozott Békéscsabáról a Dorog

4:1-es pofonba szaladt bele a Dorogi FC a Békéscsabai Előre 1912 otthonában. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában lényegében jelenlegi és ex-dorogi játékosok csaptak össze.

Mire alapozzuk ezt a kijelentést? A Békéscsaba keretében több olyan játékos is van (például Bora, Bor és Paudits), akik korábban a dorogi mezben játszva küzdöttek akkori aktuális csapatuk sikeréért. Sőt Schindler Szabolcs, a házigazda alakulat edzője is irányította egykor a dorogi ifjakat.

A találkozót nagy várakozás előzte meg, a dorogi szurkolók titkon bíztak abban, hogy ponttal, pontokkal távozhat szeretett csapatuk a Viharsarokból. Ennek ellenére már a 12. percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba (1:0): Pantovics a 16-os vonaláról lőtte ki a jobb felső sarkot.

Az első félidőben ezután jellemzően kisebb akciókat alakítottak ki a felek, majd a labdarúgók szinte alig tértek vissza a szünetről és a Békéscsaba máris két góllal vezetett. A 46. percben Puskás Gábor egy hosszan előre rúgott labda után eredt, sikerült leráznia magáról a dorogi Papp Mátét, majd a kapu irányába passzolt, a jó ütemben érkező Lukács Raymond pedig élt a felkínált lehetőséggel és be is talált a kapuba (2:0).

Az 51. percben a csereként beállt Varga Szabolcs iramodott meg a bal oldalon, laposan középre játszott, Lukács átlépte a labdát, az érkező Szabó Péter pedig nem hibázott és tovább növelte a Békéscsaba előnyét (3:0).

A kegyelemdöfést a 79. percben adták meg a Dorognak, amikor az ex-dorogi Paudits gólpasszt adott Ilyésnek, aki a jobb alsó sarokba lőtt (4:0). A 91. percben azért összejött a vendégeknek a szépítés: Tóth Barnabás a 16-oson belül estében tolta Papp Máté elé a labdát, aki Barnához játszott, a cserejátékos pedig a kapu közepébe lőtt.

(Forrás: NSO)

(Kép: NSO/Békés Megyei Hírlap/Imre György)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!