Közösen ellenőrizék a közlekedőket a rendőrök, közterület-felügyelők és a polgárőrök

A rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök közösen ellenőriztek az összehangolt akció során Esztergomban, illetve Esztergom-Kertvárosban – közölte a police.hu. Az egyenruhások a társszervekkel közösen a jövőben is hasonló jellegű ellenőrzéseket hajtanak majd végre.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei a társszervekkel közösen végzett közös ellenőrzést 2022. február 3-án napközben. Az akcióban részt vevő 13 fő közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott Esztergomban. A cél többek között a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

A rendőrség összesen 35 esetben szabott ki helyszíni bírságot, 7 esetben pedig közigazgatási bírságot. Egy körözött személy is elfogásra került, akit később szabadítottak. A behajtási tilalmat 2 járművezető hagyta figyelmen kívül, biztonsági övet 5 járművezető nem használt.

A megállás és várakozás tilalmát 27 esetben, az elsőbbség és az előzés szabályait 3 esetben szegték meg. Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon miatt egy fő, a kanyarodás és megfordulás szabályai miatt szintén egy fő kapott bírságot.

(Forrás és kép: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!