Újabb emeletes motorvonat áll forgalomba az esztergomi vasútvonalon

Hétfőtől újabb reggeli járatokban áll forgalomba KISS az esztergomi vonalon, ennek köszönhetően munkanapokon már napi 4 vonatpárban utazhatunk emeletes motorvonattal - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Február 28-tól a Budapest-Esztergom vonalon az eddigieken túl már a Nyugati pályaudvarról 5:10-kor induló S72-es, valamint az Esztergomból 6:35-kor induló Z72-es járaton is emeletes motorvonattal találkozhatnak az utasok. Ennek köszönhetően munkanapokon reggel és délután is 4-4 járatban közlekedik a 600 ülőhelyes szerelvény, megkönnyítve és kényelmesebbé téve a fővárosba ingázók útját.

Összesen eddig 31 KISS motorvonatot vett át a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban jelennek meg az elővárosi forgalomban a korszerű járművek. Az esztergomi vonal mellett a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a hét minden napján, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon munkanapokon járnak az emeletes szerelvények. Hétvégente a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő sebesvonatokban is megfordulnak a KISS motorvonatok.

(Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

(Fotó: MÁV)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!