Huszonöt zsáknyi szemetet szedtek össze az Esztergomi várhegyen

Tizenöt önkéntes összesen huszonöt zsáknyi hulladékot gyűjtött az AlterEgom március 5-i, Esztergomi várhegyre szervezett szemétszedési akciója során. A szervezet tájékoztatása szerint a résztvevők antennát, női fehérneműt, Star Wars baseball sapkát, Iphone-t és napszemüveget is találtak.

A csapat a bazilika melletti ivókútnál gyülekezett, ahol Várszegi Balázs, az AlterEgom elnöke ismertette, hogy a Szent Adalbert melletti, felújítás alatt álló ösvénynél kezdik a szemétszedést. A szervezőkhöz csatlakozott Hernádi Ádám polgármester, illetve Erős Gábor alpolgármester is, akik a többiekhez hasonlóan tevékenyen kivették a részüket a munkából.

Vélhetően az önkéntesek is meglepődtek azon, hogy a meredek domboldalon mennyi szemét rejtőzik. A várhegy nyugati oldalán előkerült rengeteg sörös- és energiaitalos doboz, néhány óvszer, régi fém tejeskancsó, lábas is. A zsákok hamar megteltek, a Zöld-Út Kft.-nek volt mit elszállítania a helyszínről. A szervezők jól időzítették a programot, hiszen még nem „borult” zöldbe a természet, így még könnyen észre lehetett venni az eldobált hulladékot.

Érdekesség, hogy a Szent István-szobor környezetében – vagyis a kilátópont alatt, a fal tövében – kifejezetten sok szemét volt. Elképzelhető, hogy ezek többségét a panorámában gyönyörködő látogatók hajították le a mélybe. Az AlterEgom beszámolója szerint az Esztergomi Bazilika és Főszékesegyházi Kincstár jóvoltából a csapat tagjait jutalomként szolgáló itallal várták a Panoráma teremben.

(Forrás: AlterEgom/Hídlap)

(Fotók: W.P.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!