Drónnal figyelték a szabálytalankodókat a rendőrök

Az Esztergomi és Dorogi Rendőrkapitányság munkatársai fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a kapitányságok illetékességi területén 2022. március 7-én, hétfőn – írja a police.hu. Az egyenruhások drónt is bevetettek annak érdekében, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat.

Az akció célja ezúttal is a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt. A rendőrök azoknak a járművezetőknek a kiszűrésére fókuszáltak, akik haladás közben figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait, és magatartásukkal balesetveszélyes helyzetet idéznek elő. A dinamikusan elkövetett szabálysértések kiszűrése érdekében egy drón segítségével a levegőből is ellenőrizték a forgalmat.       

Az eszköz segítségével több jogsértést észleltek és dokumentáltak, a szabálysértést elkövetett járművezetőket megállították, tettükkel a helyszínen szembesítették őket, és szankcionáltak. Az ellenőrzés alatt tapasztalt szabálysértések a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, az elsőbbségi, a kanyarodási szabályok megsértése, záróvonal átlépése, és a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata.

A rendőrség kéri, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

(Forrás és kép: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!