Rétvári: Magyarország biztonsága az első

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát” – közölte közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője, egyúttal reagált a baloldali politikusok háborúval kapcsolatos nyilatkozataira.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára megjegyezte: a 21. század kétségtelenül legnehezebb éveiben járunk, a kihívások egymást követik, a járvány mellett a szomszédunkban kitört a háború.

„Az első és legfontosabb leszögezni, hogy Magyarországnak az az érdeke, hogy béke legyen. Nekünk Magyarország biztonsága az első. Nem engedjük, hogy bárki belesodorja hazánkat a háborúba. Éppen ezért aggodalommal figyeljük a baloldali politikusok nyilatkozatait” – jelentette ki.

Bőven szemezgethetnénk, a lista napról napra bővül és elszomorító, hogy egyes politikusok nem hazánk békéjét és a magyar emberek érdekeit tartja a legfontosabbnak.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje például a következőket mondta:

„Hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.”

„Csatlakoznia kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés – még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk.”

„A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU emellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk.”

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke is hangoztatta a véleményét:

„A jelenlegi helyzetben egy felelős magyar kormánynak a háború megelőzésén kellene dolgoznia. Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára”

Rétvári Bence rámutatott: harminc éve nem hangoztak el olyan felelőtlen nyilatkozatok, mint amit a baloldal a katonák és fegyverek küldése kapcsán elmondott több alkalommal is. Háborús helyzetben megfontoltságra, józanságra van szükség, nem lehet felelőtlen nyilatkozatokat tenni, össze-vissza beszélni. Egészen elképesztő, hogy a baloldal még egy háború idején sem képes azt figyelembe venni, hogy mi a magyar emberek érdeke, csak a külföldnek akarnak megfelelni.

„A tét óriási: a magyar emberek élete és biztonsága. A szomszédunkban háború dúl, a baloldal azonban képtelen felelősen viselkedni egy ilyen helyzetben is. Aki ilyen kijelentéseket tesz az nyíltan vállalja, hogy a háború oldalára áll. Mi azonban a béke oldalán állunk” – tette hozzá Rétvári Bence.

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala)

(Borítókép: 0627.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!