Meghosszabbították a süttői kettős gyilkos kényszergyógykezelését

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűntetőeljárásban indítványozta a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítását. A Tatabányai Járásbíróság az indítványnak helyt adott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Komárom-Esztergom Megye egyik településén található családi házban 2020. május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét. Ezt követően a gyanúsított a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a gyanúsított is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, a bíróság az ügyészség indítványára 2020. június 25-én rendelte el a letartóztatását.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett. Emiatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, emiatt vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

Emiatt a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványára megszüntette a gyanúsított letartóztatását és ezzel egyidejűleg 2021. március 23-án, hat hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy kóros elmeállapotára tekintettel újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Az indítványnak a nyomozási bíró helyt adott és a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését további hat hónappal, 2022. szeptember 23-áig meghosszabbította.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Kép: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!