Rendezik a bazilika rámpájának zöldfelületét, lekapcsolták a közvilágítást

A „Szent István tér turisztikai célú fejlesztése - Bazilika rámpa zöldfelületének környezetrendezése” című projekt kapcsán a közelmúltban elkezdődött a kivitelezés. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a munkaterülettel érintett parkolóban lekapcsolták a közvilágítást, várhatóan két és fél hónapig sötét marad a rámpa.

A városvezetés felidézte, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében több mint 300 millió forintot nyertek el arra, hogy teljesen megújítsák a bazilikához vezető út kétoldalán található zöldfelületeket.

A már említett projekt két nagy fázisból áll: az egyik a Tourinform Pont létesítése, a másik sokkal látványosabb, ugyanis felújítják a macskaköves sétányt és a jelenlegi füves részt. A tervek szerint virágos-gyepes területek váltják majd egymást a helyszínen, közöttük helyenként szórt burkolatot helyeznek el, így könnyebben át lehet majd járni közöttük és meg is lehet közelíteni a növényeket.

Utóbbi projektrész már zajlik, a 11-es úthoz közelebbi oldalon már munkagépekkel felbontották a nagyobb méretű, kockakövekkel burkolt járdaszakaszt. Sőt a kordonnal eltekintett területen belül megmetszették a fákat is. Az önkormányzat a munkálatok befejezéséig a lakosság megértését és türelmét kéri.

(Forrás: esztergom.hu/Hídlap)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!