Felavatták a felújított nagymarosi egészségházat

Az elmúlt négy évben 1,2 milliárd forintból 16 orvosi rendelőt és egészségházat sikerült megújítani Pest megye 4. számú választókerületében - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára március 23-án szerdán Nagymaroson.

Az MTI szerint a térség kormánypárti országgyűlési képviselője – aki a mostani választáson is indul a körzetben – a felújított egészségház ünnepélyes avatásán arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben a választókerületet érintően 7 milliárd forint értékű támogatásról, egészségügyi fejlesztésről döntött a kormány.

„Ebből 1,2 milliárd forint 16 orvosi rendelőnek és egészségháznak a felújítását szolgálta” – fűzte hozzá.

A politikus kitért arra is, hogy a háziorvosi praxisok havi finanszírozása 2010-ben 867 ezer forint volt, az összeg ez évtől 2,9 millió forintra emelkedett.

“Amíg 4-5 évvel ezelőtt a Dunakanyar rendelőinek, egészségházainak nagy része felújításra szorult, addig mára elmondható, hogy a többségük felújított” – hangsúlyozta az EMMI államtitkára.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a nagymarosi egészségház 99 millió forintból újult meg, új bútorzatot is kapott az épület. Az intézmény felújítása 3-4 évnyi munkát ölelt fel és több pályázati és kormányzati forrásból sikerült megvalósítani.

Heinczinger Balázs, Nagymaros független polgármestere az átadón kiemelte, hogy az épület az elmúlt 45 évben nem részesült a jelenleginél nagyobb felújításban, és annak idején civil kezdeményezésből valósult meg. A felújított egészségház áprilisban nyílik meg.

(Forrás: MTI)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!