Feltört egy autót a nyergesújfalui temetőnél, majd elvitte magával az értékeket

Nem jogerősen mintegy két év börtönbüntetésre ítélték azt a különösen visszaeső férfit, aki még 2020-ban feltört egy gépkocsit a nyergesújfalui temető parkolójában, majd értékeket lopott el a járműből.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. március 24-én tartott nyilvános tárgyaláson, lopás vétsége ügyében hozott ítéletet egy különös visszaeső férfivel szemben, aki 2019-ben szabadult egy más ügyben kiszabott szabadságvesztésből.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2020. június 25-én, az esti órákban a nyergesújfalui temető parkolójában fúrószárral beütötte egy személygépkocsi ablaküvegét, és ellopta a jobb első ülésről a sértett táskáját pénztárcájával, személyes irataival, bankkártyáival, lakáskulcsával együtt 32.300 forint értékben. Továbbá a sértett munkáltatójának tulajdonát képező, 32.000 forint értékű mobiltelefonját, valamint a gépkocsi pótkulcsát is magával vitte.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat, mint különös visszaesőt, 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott a tárgyaláson nem volt jelen.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!