Csolnoki diákok remekeltek a megyei német szavalóversenyen

Március 25-én, pénteken Süttőn rendezték meg a megyei német szavalóversenyt, melyen remekeltek a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói – számolt be a szép eredményekről az intézmény.

Tájékoztatásuk szerint az iskolát Kiss Flórián (2.), Partos Éva (4.), Tasnádi Csenge (4.), Kiss Bendegúz (4.) és Kovács Naomi (7. osztályos) diákok képviselték. Kiss Flóriánt és Partos Évát Hárs Gyuláné készítette fel, Tasnádi Csengét Gáspár Jánosné, Kiss Bendegúzt Lászlóné Trexler Teréz segítette, míg Kovács Naomit Gubóné Mártai Márta mentorálta.

A regionális döntőt április 28-án Mosonmagyaróváron fogják megrendezni, a fináléba kategóriánként az első három helyezett. A Mundart kategóriában Kiss Flórián első helyen végzett az 1-2. osztályosok mezőnyében, Partos Éva második lett a 3-4. osztályos korcsoportban. Kovács Naomi pedig a 7-8. osztályos kategória harmadik helyét szerezte meg.

A Hochdeutsch kategóriában Kiss Bendegúz révén is kimagasló eredmény született, a csolnoki tanuló ugyanis megnyerte a 3-4. osztályos korcsoportot.

Gratulálunk a tanulóknak!

(Forrás és kép: csolnokiskola.edu.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!