Felavatták a dömösi mini bölcsődét

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megítélt 95 millió forintból épült fel a dömösi mini bölcsőde, melyet március 25-én, pénteken avattak fel. Az új intézmény a helyi óvoda szerves részeként fog működni.

Az ünnepségen köszöntötték a jelenlévőket, köztük Erős Gábor esztergomi alpolgármestert, a Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselőjelöltjét, Horváth Szeder Gábort, az Esztergomi Járási Hivatal hivatalvezetőjét, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Steindl Balázs alelnököt és Dankó Kristóf tervezőt is.

Elsőként az óvodások adtak elő műsort, majd Herman Jenőné polgármester mondott beszédet. Elhangzott, hogy idáig sosem volt még bölcsődéje a falunak, így külön öröm, hogy nyolc férőhelyes intézménnyel gazdagodott a falu. Végül megköszönte a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzatnak a pályázat koordinálásában, illetve megvalósításában nyújtott segítségét.

Popovics György beszélt a TOP sikereiről, azon belül pedig a bölcsődék létesítéséről is: elmondta, hogy összesen 4,9 milliárd forintot fordítottak erre a célra, összesen 30 bölcsődei fejlesztés zajlott le a megyében, 424 férőhely újult meg és 476 új férőhely jött létre. Óvodák tekintetében 82 új férőhelyet alakítottak ki, 1200 meglévőt újítottak fel és 2,4 milliárd forintot költöttek a megyében óvodafejlesztésre. Végül összegezte, hogy bölcsődékre és óvodákra összesen 7,3 milliárd forintot fordítottak.

A műsor további részében dalcsokorral készült a dömösi Zöldkendő Énekkar, majd dr. Györök Tibor atya megáldotta az épületrészt. Végül Popovics György, Horváth Szeder Gábor, Erős Gábor és Herman Jenőné átvágta a nemzeti színű szalagot, majd körbevezették az érdeklődőket a Dömösi Szivárvány Óvoda és Mini Bölcsőde épületében.

A rendezvény végén Erős Gábor ajándékcsomagot adott át Herman Jenőné, illetve Benkő Péterné, intézményvezető részére.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!