Új utcanévtáblákat helyeznek ki Dorogon

„Városrészekre jellemző utcanévtáblákat kapnak közterületeink. Elkezdődött a város utcanévtábláinak cseréje. A táblák kihelyezése ütemezetten történik” - közölte március 28-án, közösségi oldalán a dorogi önkormányzat.

Tavaly májusban írtunk arról, hogy dizájnos utcanévtáblákkal dobják fel a dorogi utcaképet. A sötétkék színű fémtáblák kellően egyediek és ötletesek, hiszen az adott városrészre jellemző középület, vagy híres építmény jelenik meg rajtuk. Például az Otthon tér esetében az ott található József Attila Művelődési Ház szerepel rajta grafikaként.

2021 májusában elsőként az intermodális csomópontnál – vagyis a vasútállomásnál található – Wendlingen am Neckar út kapott táblát. Most az önkormányzat tájékoztatása szerint az első ütemben a Gorkij út, Köztársaság út, Híd utca, Iskola utca, Hantken Miksa utca, Mária utca, Bécsi út és az Esztergomi út tábláit helyezik ki a kerítésekre, oszlopokra, villanyoszlopokra, házfalakra.

A munka során olyan jól látható helyekre szerelik fel a táblákat, amelyek alapján könnyen be lehet majd azonosítani a közterület nevét, illetve jellegét. Nem beszélve arról, hogy ezzel megkönnyítik a mentősök és a tűzoltók dolgát is.

„Az utcanévtáblákat az utca kezdetén és végén, valamint minden betorkolló utcánál, mindkét oldalon, fel fogják szerelni, kifüggesztésük megszervezéséről a városgazda gondoskodik.” – írják a posztban.

Az önkormányzat részletesebb tájékoztatója itt érhető el.

(Forrás: Dorogi önkormányzat)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!