Három esztergomi helyszínen is leadhatjuk az elektronikai hulladékokat

Április 8-9-én az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal szervezésében három helyszínen díjmentesen adhatják le a lakosok a feleslegessé vált elektronikai berendezéseket – olvasható az esztergom.hu-n.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint kizárólag bontatlan televíziókat, monitorokat, hűtőket, monitorokat, mobiltelefonokat, laptopok és más szórakoztató-elektronikai, konyhai és fürdőszobai készülékeket vesznek át.

„Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hiányos, rongált, törmelékes vagy erősen szennyezett eszközöket nem áll módunkban átvenni. Továbbá nem veszünk át irodatechnikai berendezések működtetéséhez szükséges kellékeket (tintapatronok, tonerek – nyomtatókat csak a festékpatron nélkül), CD, DVD lemezeket, elemet, akkumulátort” – olvasható a tájékoztatóban.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a három helyszínen felügyelet is lesz, így tudják ugyanis azt biztosítani, hogy csak a megfelelő berendezéseket adják le a lakosok. A begyűjtött hulladékot az európai előírások szerint fogják feldolgozni, a feleslegessé vált készülékekből számtalan anyagot ki lehet nyerni, melyet vissza lehet forgatni a termelésbe.

Április 8-án, pénteken 8-18 óra között a Gőzhajó utcai parkolóban, 9-19 óra között pedig Esztergom-Kertvárosban, a Szalézia utcai buszmegálló melletti parkolóban gyűjtik a hulladékot.

Április 9-én, szombaton 8-18 óra között szintén lehetőségünk lesz arra, hogy a Gőzhajó utcában szabaduljunk meg a felesleges eszközöktől, de 9-17 óra között a Fárikúti úti parkolóban, vagyis a Kerek-tó mellett is várják a helyieket.

(Forrás: esztergom.hu)

(Kép: Pixabay.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!