Rétvári Bence: az elmúlt években új lendületet kapott a Dunakanyar

„Az elmúlt években új lendületet kapott a Dunakanyar, választókörzetemben is generációk óta várt fejlesztések tudtak elindulni. Fontos, hogy ezen az úton előre menjünk, és ne hátra, mert a baloldal a vidék elsorvasztását hozta minden kormányzása alatt” – jelentette ki Rétvári Bence a közösségi oldalán.

A politikus összefoglaló bejegyzésében azt írja, hogy a négy év alatti előrelépés a mindennapokban is szemmel látható, hiszen négy évvel ezelőtt még 2×1 sávos volt az M2 Vácig, most már 2×2 sávos. Akkor még csak külföldön láttunk kétszintes vonatokat, most már minden nap láthatunk a Dunakanyarban is, hiszen modern szerelvények közlekednek a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon.

„Akkor még az egészségházak többsége felújításra várt, most már felújított. Akkor még régi eszközökkel működött a váci kórház intenzív osztálya, most már minden berendezés új. Akkor még csak álmodtunk új Ipoly-hídról, most már építjük” – idézte fel a politikus.

Dunakanyar térségének országgyűlési képviselő többek között arról is beszámolt, hogy elindult Vácon az elmúlt évtizedek legnagyobb műemléki és turisztikai fejlesztése a székesegyház és további történelmi épületek négymilliárdos felújításával. 27 milliárdos beruházás érkezik a váci ipari parkba, ezzel új munkahelyeket is teremthetnek. Vácon a régi ferences rendház is megújult, benne pedig létrejött a Kilátó Központ, ami nehézségekkel küszködő fiatalok elhelyezkedését segíti.

„Támogatást kaptak a gazdák a fejlesztéseikhez, a szállásadók a komfortosításhoz, a vállalkozók a versenyképesség növeléséhez. Számos főutat és belterületi utat újítottunk fel, a korábbi időknél sokkal nagyobb nagyságrendben. Két új vállalkozói park épült. Új helyi piacokat hoztunk létre a helyi termelőknek, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a multiknak. Csörögön elindult a térség legkomplexebb felzárkózási programja, mely sokaknak segít elhelyezkedni. Új bölcsőde épült fél tucat településen, számtalan iskola megújult, négy helyen újat építünk vagy bővítünk. Megújult a váci mentőállomás. Létrejött két Egészségfejlesztési Iroda a betegségek megelőzése érdekében” – tette hozzá.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy szabadstrandokat adtak át Nagymaroson, Verőcén és Zebegényben, két új csónakház épült, több tornaterem is megújult. Örvendetes az is, hogy bringaparkok létesültek több településen is.

„Megújult mindhárom börzsönyi kisvasút és elindult a dunakanyari hajó körjárat, melyen több mint százezren utaztak. Tucatnyi település templomát renováltuk. És a sor még sokáig folytatható, ha valaki végig görgeti az oldalamon az elmúlt éveket” – hangsúlyozta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!