Személyi sérüléses balesettel ért véget Dorogon az autós üldözés

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett az a férfi, aki személyi sérüléses balesetet okozott tegnap este Dorogon – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egyenruhások őrizetbe vették a sofőrt és gyorsított eljárásban bíróság elé állítják.

A Budaörsi Rendőrkapitányság egyenruhása 2022. március 28-án este Pilisjászfalun akart megállítani egy személygépkocsit. Az Opellal közlekedő sofőr nem állt meg a rendőri jelzésre, nagy sebességgel továbbhajtott. Egészen Dorogig nyomta a gázt, ahol az Iskola út és a Köztársaság út kereszteződésébe a STOP táblát figyelmen kívül hagyva behajtott, és összeütközött egy szabályosan közlekedő Ford típusú autóval. A balesetben a részes járműben utazó férfi és nő, valamint az okozó gépkocsiban utazó nő is megsérült.

A helyszínre kiérkező dorogi rendőrök megállapították, hogy az autót vezető 39 éves férfinak több oka is volt arra, hogy meneküljön a rendőrök elől. Kiderült, hogy nincs és soha nem is volt jogosítványa, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig kimutatta, hogy szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. A sofőrrel szemben előállítását követően az ittas vezetés miatt büntető,- az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

(Forrás és kép: police.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!