595 millió forintnyi támogatás érkezik Lábatlanra

„Ismét nyertünk! 595 millió forint érkezik: bővül az óvoda - korszerűsödik a csapadékvíz-elvezetés. Településfejlesztési Operatív Program-Plusz felhívásain a napokban Önkormányzatunk két pályázata is támogatásban részesült” – írja Teller Péter lábatlani polgármester a LábatlaNEWS csoportban.

A város első embere ismertette, hogy 435 millió forint támogatást nyertek a „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” címet viselő felhíváson, a Zengő Óvoda és Bölcsőde piszkei lakótelepi székhelyének és óvoda utcai telephelyének fejlesztésére.

A székhelyépületnél ki fogják cserélni a tetőt, korszerűsítik a fűtési rendszert és egy mosdót is felújítanak. Teller Péter tájékoztatása szerint az elnyert támogatás felhasználásával az egykori Micimackó Óvoda épülete esetén több évtizede megfogalmazott igény valósulhat meg az elnyert támogatás felhasználásával.

„Az óvoda utcai intézmény komplexen megújul, tornaterem épül és a belső terek is átalakításra kerülnek, hogy a jelenlegi zegzugos épületbelső helyett a 21. században elvárt korszerű intézmény fogadhassa a gyerekeket” – ismertette.

A lábatlani polgármester azt is írta, hogy a TOP Plusz „Élhető települések” elnevezésű felhívásra is sikeresen pályáztak. Az önkormányzat 160 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a település csapadékvíz elvezetésének fejlesztésére, a projekt keretében a Cementgyári lakótelep mellett a Damjanich utca csapadékvíz elvezető rendszerét fogják korszerűsíteni.

„Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetésből biztosított támogatás mindkét pályázat esetén a teljes beruházási költséget fedezi, önkormányzatunk részéről önrész biztosítására nem volt szükség.” – jelentette ki.

(Forrás és kép: LábatlaNEWS)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!