Bölcsődeépítésre, csapadékvíz elvezetésre is nyert támogatást a tokodi önkormányzat

Tisztelt Tokodiak, kedves térségbeli polgártársaim! Örömteli hírt kaptam az elmúlt órákban, ugyanis az önkormányzatunk által a „Bölcsődei nevelés fejlesztése” című felhívás keretében benyújtott pályázatunk pozitív elbírálást kapott” – közölte Bánhidi László polgármester.

A nagyközség első embere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy Magyarország Kormányának jóvoltából mintegy 420 millió forint támogatásban részesül a település. Ebből az összegből egy 250 négyzetméteres, 28 gyermek befogadására alkalmas, kétcsoportos bölcsőde megépítését tervezik a tokod-üveggyári óvoda szomszédságában, az iskolaépület melletti telken.

„A napokban kaptam az értesítést, hogy a TOP Plusz Élhető települések című felhívásra benyújtott pályázati anyagunk is pozitív elbírálásban részesült. Ennek köszönhetően 96.077.977 forint támogatásban részesül településünk” – ismertette.

Bánhidi László elárulta, hogy ebből a forrásból a Kossuth Lajos utca – Lukácsi Máté utca keresztszelvényétől a Malom utca irányába nézve jobboldalon nyílt betonelemes csapadékvíz-elvezető árok, míg a baloldalon zárt csapadékvíz-csatorna épül.

„A Malom utcai vízfolyás kivezetése a Hársfa utcától az Únyi-patakig betonelemes nyílt árokburkolattal fog elkészülni, míg a Nagy-Gete felől érkező vízfolyás a Bercsényi utca – Hársfa utca keresztszelvényétől az Únyi-patakig szintén betonelemes nyílt árokburkolattal kerül kiépítésre. Köszönöm minden közreműködő kollégámnak a munkáját, az elnyert támogatást pedig köszönjük szépen Magyarország Kormányának!” – tette hozzá Tokod polgármestere.

(Forrás és kép: Tokod Nagyközség Önkormányzata)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!