Elismerést kapott Adolf Péter tűzoltó főtörzsőrmester

Februárban Adolf Péter tűzoltó főtörzsőrmester lélekjelenlété múlott, hogy nem robbant fel egy propánbutángáz-palack egy házban. Most hősies helytállása elismeréseként Góra Zoltán oklevélben részesítette a főtörzsőrmestert.

Hősies helytállást tanúsító, valamint kerek születésnapjukat ünneplő kollégákat köszöntöttek március harmincadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az érintettek hosszú hónapok után első alkalommal vehették át személyesen elismerésüket az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól. A rendezvényen jelen voltak a főigazgatóság vezetői, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatók.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 2022. február 13-án Adolf Péter tűzoltó főtörzsőrmester éppen szabadnapját töltötte, amikor észrevette, hogy tűz ütött ki egy házban. A nyergesújfalui katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetője azonnal megkezdte a káreset felszámolását, az égő, zárt helyiségből kivitt egy propánbutángáz-palackot, ezzel megakadályozva, hogy az felrobbanjon.

A helyszínre érkező hivatásos tűzoltóegységek vezetőjét tájékoztatta az addig megtett intézkedésekről, emellett segítséget nyújtott a helyszíni munkálatokban.

(Forrás: BM OKF)

(Kép: BM OKF/Szőke Péter)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!