Elkészült Esztergom második okos zebrája

„Elkészült Esztergom második okos zebrája! Szeretném, ha a jövőben a választókerületünk összes veszélyes gyalogátkelőhelye ilyen megoldással kiegészülve válna biztonságosabbá! Amennyiben Önök is így gondolják, kérem szavazzanak rám, Erős Gáborra és a Fidesz-KDNP listájára!” – közölte a politikus a közösségi oldalán.

2020 októberében írtunk arról, hogy elkészült a város első okos gyalogos-átkelőhelye, melyet a 11-es út Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium melletti szakaszán alakítottak ki. Az említett zebránál 2019-ben egy Mercedes típusú autóval közlekedő sofőr ütött el két gyalogost, akik éppen át akartak kelni az úttesten.

Az akkori fejlesztést nemcsak a 2019-ben történt baleset indokolta, hanem az is, hogy a belógó faágak miatt a kandeláberek fényei nem világították meg eléggé az átkelőhelyet, továbbá esős időben is kifejezetten nehezen lehetett észlelni azokat a járókelőket, akik már az úttestre léptek.

 A város második okos zebráját a Mindszenty József Katolikus Általános iskola 111-es úton lévő bejáratánál alakították ki. A fejlesztés lényege az, hogy az úttestbe épített lámpák villognak, ha a gyalogos megközelíti az átkelőhelyet, illetve egészen addig működnek, amíg a járókelő a zebrán tartózkodik.

(Forrás és kép: Erős Gábor közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!