Rangadót nyert az Esztergom, legyőzték a Gödi SE csapatát

30:23-ra győzte le hazai pályán az Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC a Gödi SE csapatát. A Vitéz-lányok a félidőben három góllal vezettek, a második játékrészben tovább növelték előnyüket és magabiztos sikert arattak.

Esztergomi szempontból az idei szezon második felében következnek nehezebb mérkőzések, ez a menetelés az elmúlt hétvégén, a Göd elleni találkozóval kezdődött. Az ellenfél a fordulót megelőzően a 3. helyen állt, mindössze két ponttal lemaradva tőlük, éppen ezért az esztergomi csapat számára igazi presztízst jelentett a párharc.

„Sajnos a Vasas elleni bajnoki meccsen lesérült a csapatkapitányunk és egyben a csapatunk egyik kulcsembere, Ábrahám Szilvia. Az edzéseken készültünk a Göd ellen és pluszban még az ő pótlását is meg kellett oldanunk” – mondta Mezőségi Irén edző, majd hozzátette: ennek megfelelően át kellett szervezniük a védekezésüket és a lerohanásaikat.

A Göd a bajnokságban kicsit hullámzó teljesítményt mutat, a hazaiak nagyobb ellenállást is vártak a vendégektől, ugyanakkor igazi rangadó volt a legutóbbi mérkőzés, melyen az Esztergom tovább küzdött a céljaiért, a csapat pedig összességében jól is játszott.

A 4. percben 3:0, a 7. percben 4:1-re vezetett már az Esztergom, majd ezután felébredt a gödiek és a 9. percben 5:4-re zárkóztak fel. Berkesi Dóra, az esztergomiak kapusa remek napot fogott ki, az ő teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a 20. percben már 10:7 volt az állás.

Ezután a hazaik a védekezésben és a támadásban is hibákat vétettek, mire a 25. percben 11:11-re módosult az eredmény. Az első játékrész hajrájában összekapták magukat és végül 15:12-es állásnál vonultak szünetre a felek.

A pihenő alatt Mezőségi Irén átbeszélte a hibákat a lányokkal, majd ezután jól kezdték a második félidőt, folyamatosan növelték az előnyüket. A 31. percben 16:12-re, a 36.-ban 20:14-re, a 39.-ben már 23:15-re vezettek. A 49. percben 25:20 volt az állás – ebben a periódusban több felállást is kipróbáltak, a Göd pedig próbált felzárkózni –, az 53. percre viszont ismét nőtt az előny (27:21).

A hajrában újra az Esztergom percei következtek, hiszen az 53. perctől kezdve 6 percen át gólképtelen volt a Göd, a hazai kapusok szinte minden próbálkozást hárítottak.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 30:23 (15:12) Gödi SE

Gólszerzők: Valovics Nóra 7, Csiki Renáta és Lovász Brigitta 5-5, Takács Angéla 4, Horváth Mónika, Katona Lilla és Tóth Borbála 2-2-2, Sipos Krisztina, Szilágyi Vivien és Törőcsik Zsófia pedig 1-1-1 találatot jegyzett.

Mezőségi Irén: -Mindkét csapat számára fontos volt a mérkőzés, melyen mi arattunk győzelmet. Nem vagyunk egyszerű helyzetben. A lányok lendületesen kézilabdáztak, védekezésben is keményedtünk. Gratulálok a csapatnak!

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!