Elkezdődött a dorogi bringapark kialakítása

A munkaterület átadását követően, április elején elkezdődött a pumpapálya építése. Dankó Kristóf főépítésztől megtudtuk, hogy a szerződés szerint június 15-ig készül el a bringapark – közölte a dorogi önkormányzat a település hivatalos oldalán.

A beruházás eredményeként 185 méter hosszú, hullámoztatott aszfalt pályát készítenek, parkosítanak, padokat helyeznek el a területen. A közvilágítást napelemes rendszer biztosítja majd.

A főépítész hangsúlyozta a városfejlesztés egyik fontos helyszíne a vasútállomás. – Immár tíz éve kezdődött el a terület áttervezése. Kialakult egy új városrész. Becsatlakozott a terület a város közlekedési hálózatába, a Mária utcába, a Hantken Miksa utcába és az Esztergomi útba.

Elkészült az intermodális csomópont, ahol a tömegközlekedési eszközök találkozása – a vasút és a helyközi buszok – megkönnyíti az utazást a térségben. A terület szerencsés, mert a város geometriai közepe. Úgy is hívhatjuk, Dorog előszobája. Ez a terület kiváló lehetőséget ad egy új funkció kialakítására, az extrém sport kedvelőinek a pumpapálya megépítésére.

(Forrás és kép: dorog.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!