Iskolába tartó kislányt sodort el két kutya Kesztölcön, megsérült a gyermek

„Kedves Kesztölci Lakosok! Ma reggel, iskolába jövet kutyatámadás érte egy alsó tagozatos gyermekünket. Tisztelettel kérünk minden kutyatulajdonost, hogy zárt helyen tartsák állataikat, a hasonló esetek elkerülése érdekében!” - olvasható a Kesztölc-Kestúc csoportban Tordainé Petrik Etelka intézményvezető tájékoztatója.

Általánosságban a kistelepüléseken nagy problémát okoznak az utcákon kóborló kutyák, manapság is vannak gazdák, akik csak úgy kiengedik a házi kedvenceiket, mondván „csak fut egy kört a faluban”. Vannak persze olyan szerencsétlen esetek is, amikor az ebek a tulajok minden igyekezete ellenére kiszöknek és rátámadnak a járókelőkre, vagy más jellegű problémákat okoznak.

2018 februárjában súlyosan megsérült egy ember, miután egy kertből kiszaladó kutya több helyen is megharapta a sértettet. Az akkori eset után a magánszemélyek, egyesületek is több javaslatot kidolgoztak a kóbor kutyák kapcsán, úgy tudjuk, hogy a polgármesteri hivatal pedig ebösszeírást is elrendelt.

Most újabb eset borzolta fel a kedélyeket: bár igaz, hogy most nem megharapták, hanem elsodorták a gyermeket a kutyák, de a kislány bizony fizikai és lelki sérüléseket szenvedett. Érthető tehát a hozzátartozók, családtagok aggodalma. A közzétett fotókból kiderül, hogy a rendőrök is kivonultak a helyszínre és vizsgálják az ügyet.

A keddi esemény is bizonyítja, hogy a több évtizedes probléma pedig még mindig jelen van a településen. A kutyáknak nincs helye (legalábbis ellenőrizetlenül, gazda és póráz nélkül) az utcákon. Az ebtulajdonosok pedig gyakran elfelejtik: törvényi előírás szerint gondoskodniuk kell arról, hogy a házi kedvenceik ne tudjanak kiszökni a kerítésen. Ha ezt elmulasztják, akkor viselniük kell a következményeket.

A Kesztölci Kincses József Általános Iskola igazgatója az április 12-i kutyatámadás kapcsán azt kéri a lakosoktól, hogy vigyázzanak egymásra és a gyermekeikre.

Jobbulást kívánunk a kislánynak!

(Forrás: Kesztölc-Kestúc csoport)

(Borítókép: mok.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!