Akár börtönbüntetésre is ítélhetik a két tolvajt, akik fémtárgyakat loptak a volt lábatlani Petőfi iskolából

Vádiratot nyújtottak be azzal a két férfival szemben, akik fémtárgyakat, többek között radiátorokat loptak el az egykori lábatlani Petőfi iskola épületéből. Az elkövetők akár börtönbüntetést is kaphatnak.

A vádirat szerint két férfi 2021. február 17-én 20 óra 30 perc és 2021. február 18-án reggel 8 óra között bemásztak az egykori iskolaépület bekerített udvarára a kerítésen át, majd az egyik férfi a földszinti egyik ablakot egy kaviccsal betörte, a lyukon át benyúlt és az ablakot kinyitotta. A férfiak az ablakon át másztak be az épületbe.

Az elkövetők az épületből jogtalanul eltulajdonítottak a radiátorokból és a falból kézzel történő kitépés és letörés módszerével 47 méter bevonatos vörösréz fűtéscsövet összesen 77.215 Ft értékben. A vádlottak még a helyszínen a csöveket kisebb darabokra tördelték, majd két táskába pakolták és így vitték el a helyszínről.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőket börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra, az egyik férfit pénzbüntetésre is ítélje, valamint kötelezze az elkövetőket a sértett kárának a megtérítésére.

(Forrás és kép: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!