Orvosolják a régi problémát, járdát és úttestet is felújítanak Párkányban

Járdát és úttestet is rendbe teszik a párkányi Sobieski utcában – írja az Új Szó. A hírportál tájékoztatása szerint azért végzik el a munkálatokat, mivel az érintett szakaszon a terepviszonyok miatt az esővíz folyton elárasztotta a pincéket, épületek bejáratait.

Az Új Szó azt írja, hogy már több lakossági panasz is érkezett a városházára a Sobieski utcában tapasztalt állapotokról. Az oldal tájékoztatása szerint a gondot az okozza, hogy a járda mélyebben fekszik az úttesthez képest, így csapadékos idő esetén a fizika törvényeinek megfelelően a víz az alacsonyabban fekvő területekre folyik, megannyi kárt és bosszúságot okozva az ingatlanok tulajdonosainak.

Buchlovics Péter, a cikk szerzője Eugen Szabó polgármesterrel, illetve a Párkányi Városi Hivatal illetékes munkatársaival is egyeztetett a beruházásról. Megtudta, hogy a felvidéki település önkormányzata saját forrásból, mintegy 40 ezer euró értékben épít új járdát, továbbá kiszélesítik az úttestet. Eugen Szabó emellett elmondta az Új Szónak azt is, hogy a projekt célja az is, hogy biztonságosabban közlekedhessenek a gyalogosok, emellett orvosolni szeretnék a vízelvezetési problémákat is.

A napokban megtekintettük a fejlesztés helyszínét. Azt láttuk, hogy a Sobieski utcai járda régi burkolatát feltörték, emellett az úttest túloldalán, a Green Pub sörözőnél már elkészült a vízelvezető vályú is. Folk Róbert, a fejlesztési osztály vezetője az Új Szónak elárulta, hogy utóbbi szakaszon kiszélesítik az utat, hogy meglegyen a pályatest 7 méteres minimális szélessége. A felújítás május végére fejeződik be.

(Forrás: Új Szó)

(Képek: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!