Hatvanadik helyen szerepel a Dobó Katalin Gimnázium a HVG 2022-es középiskolai rangsorában

Megjelent a HVG 2022-es középiskolai rangsora, melyen a legjobb állami, egyházi, alapítványi oktatási intézmények, hat- vagy nyolcosztályos gimnázium kapott helyet. Térségünkből a legjobb százba egy iskola fért be, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 60. lett.

Az eduline.hu az elmúlt évekhez hasonlóan idén is bemutatta, hogy melyek azok az intézmények, melyek szerepelnek a TOP 100-ban. Az első tízben egy kivételével – a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 8. helyen szerepel – csak és kizárólag fővárosi iskolák kaptak helyet. Esztergomot és térségét a Dobó Katalin Gimnázium képviseli, ami nem meglepő, hiszen az intézmény rendre szerepel az impozáns listán.

Az eduline.hu részletezi azt is, hogy milyen szempontok alapján állt össze a rangsor. A 10. évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének szövegértés és matematika alapján elért iskolai átlaga, a koronavírus-járvány miatt 2020-ban ugyanis elmaradt az országos képességfelmérés.

Fontos szempont volt továbbá a 2019/2020-as tanév végén az érettségi bizonyítványokba bekerült eredmények iskolai átlaga magyarból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint az emelt szintű érettségik aránya. Idén egy új törvény miatt végül a rangsor készítői az emelt szintű érettségi vizsgák iskolánkénti arányát is figyelembe vették.

(Forrás: eduline.hu/HVG 2022-es középiskolai rangsor)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!