Mostantól csak a bazilika előtti parkoló jobb oldalán állhatnak meg a járművek

A „Szent István tér turisztikai célú fejlesztése - Bazilika rámpa zöldfelületének környezetrendezése” elnevezésű projekt keretében végzett munkálatok miatt április 21-től lezárják a bazilika előtti parkoló egy részét – közölte az önkormányzat az esztergom.hu-n.

A városvezetés tájékoztatása szerint a parkoló szegélyének építése miatt lecsökkent az úttest szélessége, így jelenleg nem lehet parkolni a rámpa mindkét oldalán úgy, hogy biztosítva legyen a kétirányú gépjárműforgalom.

A húsvétvasárnapi szentmisekor is bebizonyosodott, hogy hiába állnak közel a sofőrök a fémkerítéshez, középen csak egy sávnyi hely maradt, így a parkolóhelyekről való kiállás is nehézkesnek bizonyult, nem beszélve arról, hogy a távozó járművek miatt kisebb dugó is kialakult.

Az önkormányzat közölte: annak érdekében, hogy a bazilika környezetét a járókelők is biztonságban meg tudják közelíteni, illetve hogy biztosítsák a kétirányú gépjárműforgalmat a rámpán, mostantól kizárólag a parkoló jobb oldalát lehet használni.

„A bazilika irányába, a parkoló bal oldalán tilos lesz a megállás (kivéve forgalmi vagy műszaki okból), erre a kihelyezett megállni tilos tábla figyelmezteti az útszakaszra behajtókat. Kérjük az arra járókat, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi és parkolási rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintően közlekedjenek!” – tették hozzá.

(Forrás: esztergom.hu)

(Kép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!