Kerékpáros szervizpontot adtak át Nyergesújfaluban

Április 25-én, hétfőn avatták fel Nyergesújfaluban azt a kerékpáros szervizpontot, melyet a BikeSafe országos program keretében létesítettek a művelődési ház melletti téren. A bringások a helyszínen felfújhatják a járműveik kerekeit, de akár kisebb javításokat is elvégezhetnek rajtuk.

Az ünnepségen Mihelik Magdolna polgármester köszöntötte a jelenlévőket, köztük dr. Hatala József nyugállományú rendőr altábornagyot, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetőjét, Farkas Gábor rendőr dandártábornokot, a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitányt és Debreczeni István ezredest, az Esztergomi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjét. Az eseményen részt vett többek között Czermann János süttői és Tóth Zoltán bajóti polgármester is.

Mihelik Magdolna elmondta, hogy a város területét is érinti az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútvonal, mely Magyarországon mintegy 420 kilométer hosszú szakasszal rendelkezik.

„Most érkeztünk el arra a pontra, hogy a Duna mentén is kialakítanak, illetve felújítanak kerékpárút szakaszokat. Korábbi pályázatoknak köszönhetően Nyergesújfaluban teljes hosszában felújították a kerékpárutat, de már Bajót irányába is van biztonságos, védett kerékpárút, melyek a jövőben újabb szakaszokkal bővülnek majd” – jelentette ki a polgármester, egyúttal köszönetét fejezte ki a fejlesztésért.

Másodikként dr. Hatala József mondott beszédet, aki a hat évvel ezelőtt indult BikeSafe kerékpár regisztrációs programot mutatta be. Ismertette, hogy akkoriban még komoly gondot okozott a nagyértékű kerékpároknak az eltulajdonítása és minden igyekezet ellenére nem sikerült elérni, hogy a bicikliket ellássák olyan egyedi azonosítóval, amelyek alapján vissza lehetne őket keresni. Manapság már mintegy 130 ezren regisztráltak be a rendszerbe, így nagyobb esély van arra, hogy előkerüljenek az ellopott és elveszett kerékpárok.

Dr. Hatala József szerint az életmódváltás jegyében sokan ülnek kerékpározásra és a sportolási kedvet növeli az is, hogy egyre több a kiépített kerékpárút. Végezetül bejelentette, hogy május 6-án, Esztergomban is átadnak egy szervizpontot.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!