Nárcisz nap: együttérzést szimbolizáló virágokat kínálnak Párkányban

„A Nárcisz nap, a rák elleni küzdelem napja, mely az idén április 28-ára esik. Ezen a napon az utcákra kivonulnak a Rákellenes Liga önkéntesei, akik sárga nárciszt kínálva állítják meg a járókelőket. A nárcisz sárga virága a rákos betegekkel való együttérzést szimbolizálja” – közölte a párkányi önkormányzat.


A Rákellenes Liga által szervezett adománygyűjtés a felvidéki városban a Párkányi Műszaki, Szolgáltatások és Kereskedelmi Szakközépiskola jóvoltából valósul meg, mely ismételten bekapcsolódott a jótékonysági akcióba. A pénzadományokat gyűjtő diákokkal – a Rákellenes Liga önkénteseivel a Jesensky és Kertész utcákban található rendelőintézeteknél, az Aquario-nál, a Terno szupermarketnél és a sétálóutcán is találkozhatunk.

„A nárciszvirág önmagában nem értékesíthető, hanem a liga javára fordított tetszőleges összeg fejében tűzik fel az adományozó öltözékére. A gyűjtésből befolyó összeget a Rákellenes Liga a rákbetegséggel sújtott emberek megsegítésére fordítja, mégpedig a már bevált és hasznos projektek megvalósításával. Az országos gyűjtés során használt papírperselyeket az idén is a Smurfit Kappa Obaly Štúrovo vállalat gyártotta” – tették hozzá.

Bővebb információ itt érhető el.

(Forrás és kép: Párkány Városi Hivatal) 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!