Vascsővel támadt volt barátnője új párjára Dorogon

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki féltékenységből egy vascsővel támadt volt barátnője új párjára – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2021. április 16-án találkozott korábbi élettársával Dorogon egy parkolóban, ahová a nő jelenlegi barátjával érkezett, mivel tartott a vádlottól. A vádlott a gépkocsijával érkezett a parkolóba. A nő és a sértett odamentek hozzá, azonban a vádlott a gépkocsiból nem szállt ki, hanem nagy sebességgel elhagyta a helyszínt és a közelben lévő lakóház előtt megállt, majd magához vett egy 71,5 cm-es hosszúságú vascsövet, visszaült a gépjárműbe, közben dühében azt mondogatta, hogy „most megöllek titeket”.

A vádlott ezután nagy sebességgel visszahajtott a gépkocsival abba a parkolóba, ahol a nő és a sértett tartózkodott. Ezt követően a vádlott feldúltan, kezében a vascsővel kiugrott a gépkocsiból, majd a sértett felé futott, és a vascsővel, egy alkalommal, kis erővel a fején, továbbá egy alkalommal, nagy erővel felsőtestének bal oldalán, bordatájékon megütötte a sértettet, majd a sértettel a földön dulakodni kezdtek.

A sértett a bántalmazás következtében a hajas fejbőr repesztett sebzését, bordatörést, és léprepedést szenvedett. A sértetten életmentő műtétet kellett végrehajtani, lépét eltávolították. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: pexels.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!