Betonkorlátokat és játszóteret is újrafestettek az önkéntesek Tokodon

Április 30-án, szombaton igazi közösségépítő akciót tartottak Tokodon. A múltheti szemétszedés után most ecsetet ragadtak a lakosok és újrafestettek egy játszóteret, illetve a falu központjában található betonkorlátok is megszépültek.

„Kedves Tokodiak! Valamikor mifelénk hagyományosan május 1-jére tettük rendbe az udvart és a kertet, meszeltük újra a virágládákat, vagy épp a ház előtti híd beton szegélyét. 2022-ben ugyanebből az apropóból hirdettük meg lakossági kezdeményezésre a Szabadság utcai játszótér (Nagyjácci) újrafestését, illetve ezzel együtt az öreg iskola mellett, illetve a Béke utcában található betonkorlátok újrafestését” – írja az önkormányzat a közösségi oldalán.

Vasárnap mintegy huszan jelentkeztek munkára, a déli harangszóra pedig végeztek is a feladatokkal. A fotókon látni, hogy a betonelemek és a vascsövek is már igen megviselt állapotban voltak, a festékréteg igencsak lepergett, lekopott róluk.

Az árok feletti gyalogoshíd zöld helyett mostantól kék színben ragyog majd, a dolgos kezeknek köszönhetően a játszótér elemei is megszépültek.

„Köszönjük valamennyi lelkes önkéntes civil részvételét, és külön köszönjük a támogatást Csákvári Ferencnek, György Istvánnak és a Solvmix Bt.-nek! Nem állunk meg, apró lépésenként haladunk tovább önkénteseinkkel együtt a Falu rendezettebbé tételében!” – tette hozzá az önkormányzat.

(Forrás és kép: Tokod Nagyközség Önkormányzata)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!