Megáldották a gabonaföldet Esztergom határában

A Komárom-Esztergomi Megyei Gazdakörök Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) szervezésében szentmisét és búzaszentelő ünnepséget tartottak május 4-én Esztergomban.

A rendezvény a bazilikában kezdődött, ahol dr. Török Csaba, a főszékesegyház plébánosa celebrált szentmisét. A helyszínen dr. Balogh Zoltán, a NAK megyei szervezetének elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket. A programon részt vett többek között Jakab István, a MAGOSZ elnök, az országgyűlés alelnöke, Győrffy Balázs, a NAK elnöke, országgyűlési képviselő és dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár is.

Külön köszöntötték Erős Gábort, a térségünk országgyűlési képviselőjét, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízottat, Steindl Balázst, a megyei közgyűlés alelnökét, és Tóth Tamás Béla önkormányzati képviselőt.

Dr. Török Csaba az evangéliumot követő prédikációjában többek között a kenyérszaporítás történetének tanulságát hangsúlyozta ki. Továbbá hosszasan taglalta, hogy az ember kétkezi munkája és tevékenysége mennyivel kisebb horderejű, mint a természeti erők és a világot megalkotó Isten ereje.

A szentmise után a meghívott vendégek kisvonattal, illetve autókkal vonultak át a vízműhöz vezető útra, ahol megtartották a búzaszentelő ünnepséget.

A ceremónián dr. Török Csaba mellett Takács Gusztáv görögkatolikus, Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus, Ágoston Csaba református lelkészek, valamint Kiss-Maly László szentgyörgymezei plébános vett részt. Az egyházi gyülekezetek vezetői a négy égtáj irányába fordulva áldották meg a gabonaföldet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!