Nem jelentett akadályt az Óbuda az esztergomi kézisek számára

22:27-re győzte le idegenben az ÓKSI KKFT csapatát a második helyen álló Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata az NB II-es bajnokság Észak-csoportjában. Nagy szükség volt a két pontra, hiszen a harmadik helyen álló DKA Vác is győzött a hétvégén.

A BVSC elleni vereség óta több hetes mérkőzés szünet volt. Ez elég volt arra, hogy az Esztergom rendezhesse a sorait. Ábrahám Szilvia csapatkapitány kiesés nagy érvágás volt számukra, azóta kisebb-nagyobb sikerrel igyekeznek pótolni ót.

Mezőségi Irén edző elmondta, hogy minden játékos tudja, hogy jelen esetben mindenkire nagyobb felelősség hárul, mindenkinek többek kell hozzátennie a sikerhez, csak így működhet a gépezet.

A védekezést kicsit átrendezték és acélosabbá, zártabbá tették az óbudai csapat elleni mérkőzésre, amelyen már sokkal koncentráltabban játszottak a lányok. Több labdát tudtak szerezni, amiből gyors labdafelhozatal után gólokat szereztek.

Az ellenfél szívós kis csapat hírében áll és fiatal kézilabdázók alkotják. Az Óbuda az idei szezonban több meglepetést is okozott. Az Esztergom persze a két pontért látogatott a III. kerületbe, ahol az első félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a felek. Az első játékrész 12:15-ös vendégvezetéssel ért véget, a szünet után szintén jól játszottak a vendégek, a 36. percben már 13:20 volt az állás.

Több felállást is gyakorolhattak, mindenki kapott játéklehetőséget. Csiki Renáta és Valovics Nóra kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A csapat felszabadultan, jó szellemben kézilabdázott, megérdemelten gyűjtötte be a két pontot.

Végeredmény: Óksi KKFT 22:27 (12:15) Esztergomi Vitétek RAFC

Gólszerzők: Csiki Renáta 10, Valovics Nóra 7, Tóth Borbála 3, Szilágyi Vivien, Takács Angéla , Törőcsik Zsófia, Horváth Mónika, Katona Lilla, Lovász Brigitta és Sipos Krisztina pedig fejenként 1 találatot szerzett.

Mezőségi Irén: – Örülök, hogy újra motiváltan, energikusan kézilabdáztunk. Gratulálok a csapatnak!

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!