BikeSafe kerékpáros szervizpontot adtak át Esztergomban

Május 6-án, pénteken délelőtt avatták fel Esztergomban, a szentgyörgymezői kültéri edzőpark és játszótér mellett a BikeSafe országos kerékpáros regisztrációs program keretében létesített kerékpáros szervizoszlopot.

Az átadóünnepségen Laposa Péter rendőr alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa köszöntötte a jelenlévőket és felidézte, hogy két héten belül immár a második szervizpontot avatják fel az EuroVelo 6 mentén. Úgy véli, hogy a kerékpáros turisták mellett a helyiek hasznára is válhat az oszlop.

Köszöntötte dr. Hatala József rendőr tábornokot, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökét, Hernádi Ádám polgármestert, Neuzer Andrást, a Neuzer Kft. tulajdonosát, Farkas Gábor rendőr dandártábornokot, megyei rendőrfőkapitányt és Debreczeni István rendőr ezredest, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetőjét.

Dr. Hatala József elmondta, hogy Esztergom fekvéséből és történelmi súlyából adódóan egy nagyon izgalmas célja lehet az európai kerékpárutak mentén lévő települések között. Beszélt arról is, hogy ez már a sokadik oszlop az EuroVelo 6-os kerékpárút mellett és az a cél, hogy az országhatáron belüli szakaszon 20-30 kilométerenként legyen egy ilyen szervizpont.

Hernádi Ádám polgármester ismertette: az a céljuk, hogy Tát irányából és Visegrád felől is biztonságosan lehessen érkezni Esztergomba kerékpárral. Ennek első feltétele az, hogy megépüljön a régóta várt gát. A szervizpont kapcsán azt mondta: a városban a mostanival együtt immár két ilyen oszlop van, az első a Prímás-szigeten lévő pumptrack pálya mellett található, melyet Neuzer András ajánlott fel a város számára.

Farkas Gábor említette, hogy a közlekedési kultúra nagyon átalakult, egyre többen bicikliznek, ezért is örülnek, hogy festői környezetben helyezték el az oszlopot. Úgy véli, hogy ezt az eszközt biztonságosan használhatják majd azok, akik itt haladnak el a Duna menti kerékpárúton.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!